4 danske højtider og traditioner

Noget af det første, folk tænker på, når de tænker på Danmark, er, hvor meget vi elsker vores traditioner. Vi har en masse højtider og traditioner, som vi gør meget ud af at dyrke nogen mere end andre, og her nævner vi 4 af de højtider.

Påske

I påsken laver børn i hele Danmark en påskehare af chokoladeæg og slik. Vi maler på æg og triller dem ned af en bakke og krydser fingre, for at de ikke går i stykker. Der er også en tradition, hvor børnene arrangerer deres egen påskeægsjagt, hvor præmien er chokolade.

Mortens Aftens

Mortens Aftens spiser vi and eller gås, og der ligger faktisk en sjov historie bag. Det er Mortens Aften d. 11 november og vi spiser and eller gås, fordi Morten, som oprindeligt hed Martin, gemte sig i stald med gæs for ikke at blive biskop. Men gæssene i stalden fik ham afsløret og derfor, så “Morten” sig, sur på dyret, som er årsagen til, at vi spiser gæs og ænder i dag.

Sanks Hans

Sankt Hans fejres d. 23 juni, og højtiden kaldes også for midsommer. Her tænder vi et bål og sender heksen til bloksbjerg. Der er faktisk flere traditioner, som er samlet i én, og her i Danmark fejrer vi dagen ved at tænde et kæmpe bål og synge midsommervisen. Det er en hyggelig tid, hvor man kan samles og snakkes i sin lokale by.

Halloween

En amerikans tradition, som har fået danskerne med på den. Dagen kaldes også for allehelgens aften, og det er altså den uhyggeligste dag på hele året. Her skal man klæde sig ud i sit mest uhyggeligste kostume og gå fra dør til dør ligesom til fastelavn. Man kan selv bestemme, om man vil deltage i denne tradition, men vi kan ikke komme udenom, at ungerne elsker enhver anledning til at klæde sig ud.

Skriv et svar