Cider gær – Sådan bliver det en god cider

Mange har fået øjene op for , at Cider man være meget andet end den store Cider der nogle steder bliver solgt i Danmark. Den har ikke noget at gøre med den ægte Cider, der typisk er blevet brygger i Frankrig og England. Den er langt fra lige så sød som den du kender fra Danmark. Hvis du drømme om den søde Cider, så er det nok ikke den rigtig beslutning at lave Cider selv. Det er enkelt at lave Cider selv. Det eneste du skal bruge hvis det er æble cider er æble juice og cider gær. Det er fktisk helt så enkelt som det lyder til. Hvis du fx. har en masse æbler i haven, og ikke har nogen mulighed for at få dem spilt, så er det oplagt at presse dine æble til juice. Når den er presset, så prøv også at smag på juicen – Det er typisk en virkelig lækker juice, og så helt uden tilsætningsstoffer. Du tager derefter din æble juice og tilsætter cider gær. Så lader du det stå indtil det er færdig gæret, og du har den lækerste cider du kan forstille dig. Den er ikke super sd, men har en lækker frisk æble smag.

Cider minder i sin fremgangsmåde meget omkring ølbrygning. Der er typisk det samme udstyr du bruger til det, og det kan derfor være oplagt, at dit udstyr ikke bare står og ikke bliver brugt, når det ikke lige er sæson for æbler i haven. Prøv derfor at hente denne begynderbog til ølbrygning https://bryggerbog.dk/ – Her finder du også ud af, hvor enkelt det er at brygge øl, og det er lige så hyggeligt og leet at brygge cider som øl. Så er der vist kune tilbage at ønske god fornøjelse nemd brygningen af både cider og øl. Det er en beslutning du aldrig vi fortryde.

Skriv et svar