sæt de rigtige dæk på din bil, så kører du længere på literen

Når det kommer til dit brændstof forbrug, så kan dine dæk være medvirkende til at forbedre det.

Stort set alle biler kører på en eller anden form for brændstof. Hvis ikke det er benzin eller diesel, så er det i dag også el. Til fælles for dem alle er at du med den rigtige kørsel og de rigtige dæk kan køre længere på samme mængde.

Dæk branchen har siden de første kom på markedet, forsøgt at forbedre deres produkter. Ikke mindst siden motorsporten voksede og dæk var afgørende for hvor godt racerbiler klarede sig. Det nytter ganske enkelt ikke at have masser af heste og fede alufælge, hvis ikke din dæk holder fast i vejen. 

Der er blevet udviklet i hvor godt et dæk holder vejgrebet. Det forbedre kontrol og giver kortere bremselængde. Det næste er i dagens grønne omstilling også forbrug. Der udvikles i dag nok lige så meget i forbrug som vejgreb. Dertil kommer at du også kan se angivet på alle dæk, hvad deres forbrug er angivet med en karakter. 

Nu kan man så sige, det er ikke sådan at et dæk kan halvere dit forbrug. Men det kan være med til at give en målbar forskel. Der er registreret forskelle på flere procent. Når man tager nye moderene dæk i forhold til ældre design. Derfor skal du, når du køber dæk, være opmærksom på om det er en ny model. Du kan som håndregel næsten altid gå ud fra, at dæk der er produceret inden for de sidste par år er bedre. Vælger du som kontra en ældre model, der stadig er på markedet vil den nok ikke klare sig nær så godt. 

Så vil du gerne gøre din bil endnu mere miljøvenlig og udnytte dit brændstof så godt som muligt, så hold dig opdateret om hvilke dæk der er af nyere årgang og hvad deres forbrug er. 

Skriv et svar