Toner eller blækpatroner?

Hvad er forskellen på toner og blæk?

Hvis du ikke går helt vildt meget op i printere og den slags, har du måske også før stillet dig selv eller andre spørgsmålet: Hvad er forskellen på toner og blæk?

Eller måske har du aldrig skænket det en tanke – men gør det så nu. Hvis du er interesseret i at få svaret på dette spørgsmål, så bør du læse med herunder.

Toners specifikationer

Det er et rigtig godt og relevant spørgsmål at stille, hvad forskellen på toner og blæk egentlig er. For det er nemlig ikke det samme – langtfra. Toner benyttes nemlig i laserprintere og kaldes også for lasertoner.

Man kan opdele det i to underkategorier: de genopfyldelige og de ikke-genopfyldelige.
Det betyder så, at hvis man vælger genopfyldelige tonere, så kan man bruge dem igen, mens det ikke er tilfældet ved de ikke-genopfyldelige.

Samtidig kan man udskrive mange flere sider, når man bruger toner, end når man bruger blæk. Så det er værd at overveje, hvis man ikke ved, om man foretrækker det ene eller det andet, når man skal have en ny printer.

Toner kommer som en slags pulver, der så på elektrisk vis bliver overført til papiret. Man kan få originale tonere, der er lavet af det mærke, som også har lavet printeren. Hvis man vælger den originale type, skal man dog ofte af med lidt flere penge.

Der er imidlertid også nogle tonere, som kan bruges i forskellige printere, hvilket er meget praktisk. Hvis du bruger toner, bliver dine papirer desuden udskrevet hurtigere end ved blæk.

Derfor er det en god ide at vælge toner, hvis du typisk udskriver rigtig mange sider på en gang.

Så skal du ikke vente, i hvad der kan føles som en evighed, før alle siderne er udskrevet. Endelig kan det også være en rigtig god ide at vælge toner, hvis du printer rigtig ofte.

Blæks specifikationer

Blæk bruger man i inkjetprintere – også blot kaldet blækprintere. Her findes der også to kategorier, hvor den ene er opløselig, mens den anden ikke er opløselig. Her er det, der er inden i printeren, flydende blæk.

Der er forskel på, hvor god kvaliteten er ved blæk, men man kan sagtens få blækpatroner i god kvalitet.

I modsætning til lasertonere kan blækpatroner godt udtørre. Dog kan det være en fordel at benytte blæk, hvis man ikke printer særligt ofte. Det kan også være bedst at vælge blæk, hvis du skal printe billeder.

Her bliver kvaliteten nemlig god. Faktisk kan man kun bruge en blækprinter og ikke toner hvis man bruger fotopapir. Så der er bestemt også fordele ved blæk.

Hvilken slags skal du vælge?

Det afhænger altså helt og aldeles af, hvad du skal bruge en printer til, hvad der er det rigtige valg for dig. Der er fordele og ulemper ved begge slags.

Så der er ikke noget generelt rigtigt og forkert, når det kommer til valget mellem toner og blæk. Men der er altså klare forskelle på de to slags.

Skriv et svar