Undskyld hvis jeg ødelægger din dag

Prestashop bliver en betalingsløsning. Det fremgår idag af prestashops officielle hjemmeside at de om 6 måneder skifter til en betalingsløsning, i den forbindelse bliver alle eksiterende prestashop tvunget over i den betalte løsning. Det er helt sikkert noget der skaber ramaskrig i prestashop samfundene rundt omkring, og er bestemt heller ikke populært herhjemme.

Jeg er faktisk nået dertil hvor jeg har valgt at vi skifter over til en magento løsning, men det koster penge og tid! Det er en fræk måde prestashop vælger at fange kunder på, de ved godt hvor skoen trykker hvis man har fået lavet en større løsning til 30.000+, så betaler man glædeligt de 100 EUR om måneden der lagt ud.

De giver en varsel på 6 måneder, men er det noget værd? Jeg vil umiddelbart ikke mene at 6 måneder er nok. Specielt ikke hvis samtlige prestashop ejere skal ud og finde en alternativ løsning hvor de skal have integreret design mm. Vi er heldige at jeg selv kan lave vores løsning, men der er helt sikkert mange prestashop ejere der vil være fanget i deres kommende betalte løsning.

Hvad sker der så hvis man ikke betaler? Ja så lukker de webshoppen ned, og det med øjeblikke virkning om præcis 6 måneder, det betyder altså at større og kendte webshops kan lukke ned om 6 måneder hvis de ikke har set at de skulle have været inde og betale for deres brug af prestashop. Jeg kender fra mit udviklingsarbejde flere prestashop brugere der ikke følger med på prestashop.com. Fx. kan jeg nævne Roboteksperten.dk som blandt andet sælger en god robotplæneklipper, hvis jeg ikke havde nævnt det for dem havde de tabt en kæmpe omsætning om 6 måneder!

Jeg vil opfordre dig til at sende en personlig mail til prestashop og forklare dem at det er en meget dårlig ide!

Aprilsnar!

3 tanker om “Undskyld hvis jeg ødelægger din dag”

  1. Blev sku lige bange der. Har lige sat en hel shop op for en kunde og havde anbefalet denne shop. Så fik lige hjertebanken der.

Skriv et svar